Őrvidék-gyepüvidék
Enns-folyótól, az Operenciás-tól

Embereket keresnek az interneten, akik vért adnak. De nem ám a magyar kórházaknak, nem például az Iszapkatasztrófa sebesültjeinek. - Hanem külföldre!

Csoportokat szerveznek a szerencsétlen kétségbeesett álláskeresőkből, - hogy elvigyék őket Ausztriába busszal, ahol lecsapolják a vérüket. - (Bevezető információk szerint először mindössze fél litert), - s mindezért 20 eurót adnak nekik cserébe. - De ez bruttó pénz, mert 5 euró a buszköltség.

Hetente kétszer lehet menni a csoporttal, szerdán és szombaton. Értesüléseink szerint a véradókat szállító busz, reggel 6-kor indul, a budapesti Déli-pályaudvar elől.

Érkezés: este 8 óra körül. S ezért a vérért amit lecsapoltak az emberektől, - tisztán 15 eurót adnak a jelentkezőknek. 5-öt levonnak buszköltségre.

Persze nem mindenki alkalmas a véradásra. Ez ott kint, az ausztriai laboratóriumban dől el. Ha valaki nem alkalmas, akkor az bukta a buszköltséget.

A véradókat felhajtó ügynökök eléggé vehemensek, - ki akarják vetni hálójukat az álláskeresők családtagjaira, barátaira is, - egyszóval mindenkire, - aki megszorult, akinek nincs pénze, s szegénységben vergődik. - Nincs elég potom pénzért eladó vér... mert sok magyar megalázónak tartja, hogy mindössze csak ennyit ér a vérük!

Pedig feltételezéseink szerint, sokkal, de sokkal többet ér, - AKÁR A TÍZSZERESÉT IS, - CSAKHOGY AZ A VÉRKERESKEDŐKNEK JÁR!

És, hogy ez mennyire így lehet, azt az is mutatja, hogy ennek a nevét is titokban tartó cégnek, kifejezetten mozgékony ügynökei vannak, - s a helyszínt is csak akkor közlik az emberekkel, amikor már külföldön járnak. Amikor már nem tudnak visszafordulni. Még pénzük sincsen arra, hogy egyedileg jöjjenek haza.

De, mint mondtuk, nem mindenki megy lépre. Nemcsak azért, mert keveslik a pénzt, és erősen gyanakodnak, hogy mit tesznek még ott velük, abban az idegen országbéli laboratóriumban. - Hanem megalázónak is tartják ezt az alacsony összeget. Hogy ilyen olcsó a magyar vére. Mindössze 15 euro...

2010.10.15.


Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Szerző: andre | 2011. szeptember 2.
Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...